Familie

Når du skal innrede hjemmet ditt med lamper og lysarmaturer, er det viktig å ta hensyn til både sommerens lyse dager og vinterens mørke dager. LED-lys kan gjøre det vanskelig å få den perfekte mengden lys, men dimmere kan bidra til å løse dette problemet. Ved å bruke dimmere på hovedlyskildene dine kan du enkelt justere lysmengden i hjemmet ditt for å passe årstiden.

Når du velger de riktige lampene til hjemmet ditt, kan du være med å skape den perfekte atmosfæren. Ønsker du en varm og koselig følelse, velg lamper med et mykere lys. Ønsker du en mer festlig atmosfære, velg lamper med et sterkere lys. Og ikke vær redd for mørket! Samspillet mellom lys og mørke er viktig for å skape atmosfære. Å ha noen deler av et rom i mørket kan faktisk skape en interessant effekt og tiltrekke seg oppmerksomhet på nye måter. Bare pass på at det er nok variasjon i lysstyrken fra forskjellige lamper slik at rommet ikke virker kjedelig og livløst. Den rette blandingen av lamper kan utgjøre hele forskjellen for å skape den perfekte atmosfæren i hjemmet ditt. Og ønsker du å finne de perfekte lampene til hjemmet ditt, kan du kjøpe lamper på nett på www.lampegiganten.no

Kombiner funksjonalitet og stil med de riktige lampene

Lamper kommer i alle former og størrelser, hver designet for å gi en bestemt type lys. Når du planlegger belysningen av et rom, er det viktig å vurdere hvilke funksjoner lyset skal tjene. Generell belysning eller «orienteringslys» er den mest grunnleggende typen lys som brukes til å lyse opp et rom slik at folk kan se hvor de skal. Denne typen lys leveres ofte av takarmaturer i taket. Selv om det kanskje ikke er den mest spennende typen belysning, er det viktig for sikkerhet og funksjonalitet. Når du har den generelle belysningen under kontroll, kan du begynne å legge til aksentbelysning, som brukes til å fremheve visse funksjoner eller skape en atmosfære. Disse kan inkludere lamper, spotlights og andre mer kreative design. Ved å planlegge belysningen av et rom nøye, kan du skape et rom som er både funksjonelt og stilig.

Skap en vakker entré med de riktige lampene

Hvis du ønsker å lage en mer imponerende entré eller forbindelseskorridor, kan du prøve asymmetrisk belysning. Dette innebærer å plassere lamper på den ene siden av rommet og la lyset skylle ned veggen. Dette skaper et mer flatterende lys som fremhever rommet i stedet for lyskilden. Det er et par ting å huske på når du bruker lamper til å vaske lys nedover veggene. For det første skal lampene plasseres høyt nok til at lyset treffer veggen på ønsket sted. For det andre skal lampene plasseres slik at lyset fordeles jevnt over veggen. Til slutt må lampene dimmes for å skape ønsket effekt. Ved å følge disse retningslinjene kan du skape et attraktivt og effektivt belysningssystem i hjemmet ditt.